This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(210) 360 4600
 • 1
 • 2
 • 3

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΑΣ

Συνεργασίες

Χρυσοχόου Μαρία

ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ - ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΟΣ

  Η ιατρός Χρυσοχόου Μαρία είναι ειδικός παθολόγος και ενδοκρινολόγος. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στο πανεπιστήμιο Semmelweiss Βουδαπέστης, Ουγγαρίας. Ξεκίνησε την ειδίκευση της στην παθολογία στο Νοσοκομείο Donau Ries Klinik Βαυαρίας Γερμανίας και συνέχισε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Νυρεμβέργης Γερμανίας στην 1η παθολογική κλινική όπου εργάστηκε στα τμήματα επειγόντων παθολογικών και καρδιολογικών περιστατικών, μονάδα εντατικής θεραπείας, τμήμα αιματολογίας-ογκολογίας, τμήμα ενδοκρινολογίας-διαβήτη, ορμονολογικό εργαστήριο, εξωτερικό ενδοκρινολογικό ιατρείο και ιατρείο οστεοπόρωσης. Εκπαιδεύτηκε στο υπερηχογράφημα θυρεοειδούς-παραθυρεοειδούς με λήψη βιοψιών με μικροβελόνα, υπερηχογράφημα άνω και κάτω κοιλίας και καρδιάς. Την εκπαίδευση στην ενδοκρινολογία συνέχισε στο ενδοκρινολογικό τμήμα της Παθολογικής Φυσιολογίας Λαΐκού Νοσοκομείου με συμμετοχή στο επιστημονικό έργο του τμήματος (Νευροενδοκρινολογία). Από τον Δεκέμβριο 2015 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο.

ΩΡΑΡΙΟ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΤΟΠΙΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ:

 • Δευτέρα, Τετάρτη 10:00-13:00, 17:00-21:00
 • Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-13:00

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΤΑΜΙΑ:

Συνεργαζεται με εξής ταμεία: ΕΔΟΕΑΠ (Ταμείο δημοσιογράφων), ΕΟΠΥΥ (μόνο ηλεκτρονική συνταγογράφηση), EUROMEDICA ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ - ΕΝΔΟΚΡΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ (ΟΜΙΛΟΣ INDERAMERICAN).

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ:

ΛΑΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ και με τις περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες και τραπεζικούς όμιλους.

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ:

 • Υπέρηχος Θυροειδούς
 • Επινεφρίδια
 • Θυροειδής
 • Γυναικολογική Ενδοκρινολογία
 • Υπόφυση - Υποθάλαμος
 • Διαταραχές Μεταβολισμού - Ασβεστίου

Περισσότερα

    Τα επινεφρίδια εμφανίζουν πολύ συχνά μικρούς ή μεγαλύτερους όγκους, τα αδενώματα. Τα αδενώματα των επινεφριδίων συνήθως ανευρίσκονται τυχαία, εάν για άσχετο λόγο πραγματοποιηθεί αξονική ή μαγνητική τομογραφία της κοιλιάς, γι’ αυτό και στην ενδοκρινολογική ορολογία αναφέρονται και ως «τυχαιώματα». Μελέτες έχουν δείξει ότι έως και 1 στους 10 ανθρώπους εμφανίζει αδενώματα επινεφριδίων κατά τη διάρκεια της ζωής του, αν και οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν. Εκτός από την τυχαία ακτινολογική απεικόνιση της κοιλιάς, η διάγνωση των αδενωμάτων γίνεται εάν αυτά προκαλέσουν συμπτώματα επειδή υπερπαράγουν κάποια από τις ορμόνες των επινεφριδίων. Επειδή όμως τα συμπτώματα αυτά είναι πολύ συχνά στον γενικό πληθυσμό, χρειάζεται προσεκτική ενδοκρινολογική εκτίμηση με ιστορικό, κλινική εξέταση και ειδικές ορμονολογικές εξετάσεις, πριν γίνει σύσταση για ακτινολογική απεικόνιση και βρεθούν τα αδενώματα. Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι οι όγκοι των επινεφριδίων μπορεί να αποδειχθούν καρκίνοι πολύ σπάνια, αλλά σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ επιθετικοί.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΝΩΜΑΤΩΝ

Τα αδενώματα των επινεφριδίων μπορούν να προκαλέσουν:

• Σύνδρομο Cushing, με χαρακτηριστική εικόνα σαν αυτήν που έχουν όσοι παίρνουν μεγάλες δόσεις κορτιζόνης, με αύξηση βάρους και κυρίως κεντρική συσσώρευση λίπους, μυϊκή αδυναμία, εύκολες αιμορραγίες ή μελανιές, δυσκολία στο ανέβασμα σκάλας, υπέρταση, σακχαρώδη διαβήτη, οστεοπόρωση, αυξημένο κίνδυνο λοιμώξεων και θρόμβωσης.
• Υπέρταση, είτε σταθερή και μη ανταποκρινόμενη εύκολα στα φάρμακα, είτε με τη μορφή υπερτασικών επεισοδίων που συνοδεύονται από ταχυκαρδία, ιδρώτα και πονοκεφάλους. Πλέον είναι γνωστό ότι ένα σημαντικό ποσοστό υπέρτασης, σε πάνω από 1 στους 10 ασθενείς, και ειδικά σε νεότερους ασθενείς, οφείλεται σε ορμόνες των επινεφριδίων.
• Ανάπτυξη υπερτρίχωσης στις γυναίκες, ακμή και άλλα συμπτώματα που σχετίζονται με αυξημένη παραγωγή ανδρογόνων.
Έχει βρεθεί ότι συχνά τα αδενώματα των επινεφριδίων μπορούν να υπερπαράγουν ορμόνες αλλά όχι σε πολύ μεγάλες ποσότητες, και έτσι τα παραπάνω συμπτώματα να είναι πιο ελαφριά.
 

Ποια είναι η θεραπεία των αδενωμάτων των επινεφριδίων;


   Εάν αποδειχθεί πως ένα αδένωμα υπερπαράγει κάποια ορμόνη, η πιο συνηθισμένη θεραπεία είναι η λαπαροσκοπική χειρουργική αφαίρεση του αντίστοιχου επινεφριδίου, που συνήθως συνοδεύεται από άμεση βελτίωση των συμπτωμάτων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να απαιτηθεί φαρμακευτική θεραπεία πριν το χειρουργείο ή αν ο ασθενής για κάποιο λόγο δεν μπορεί να χειρουργηθεί.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies  για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.